IV. Ezber Bozan Tasarım Yarışması

Ege ihracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği çatısında faaliyet gösteren Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğimiz tarafından Ticaret Bakanlığımızın destekleri ile düzenlenen Ezber Bozan Tasarım Yarışması, bu yıl ''MOBİL YAŞAMtemasıyla 4. kez tasarımcılarla buluşacaktır. Özgün tasarımın mobilya sektörü için önemini vurgulamak ve sektörün ihracat gücüne katkıda bulunmak amacıyla tohumları atılan yarışmanın sektöre! motivasyon, işbirliği ve dayanışmaya katkı sağlayacağına inanılmaktadır.

Yarışma ile hem tasarımcı adayı genç üniversite öğrencilerimize farkındalık yaratılması, hem profesyonel Türk tasarımcı ve tasarımlarını öne çıkartmak hedeflenmiştir. Bu kapsamda yarışmamız, öğrenci ve profesyonel olarak iki kategoride düzenlenmektedir. Yarışma jürisi ülkemiz ve dünya çapında başarılı endüstri ürünleri tasarımcıları ve sektör mensupları isimlerden oluşmakta ve yarışmanın ödülleri arasında; toplam 480.000.-TL nakdi ödül, Yurtdışı Fuar Katılımı Ödülü, Yurtdışı Lisansüstü Eğitim ödülü ve Üniversite özel ödülü yer almaktadır.

Söz konusu yarışmaya başvurmak isteyen katılımcıların 28 Ağustos 2024 tarihine kadar yarışmanın İnternet sitesi (www.ezberbozantasarimlar.org) aracılığıyla online başvuru yapabilmesi ve yarışma hakkındaki bilgilere ulaşabilmesi mümkündür.